Een onderhoudscontract voor het dak

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudscontract op hun dak. Binnen dit contract krijgt u periodiek een dakdekker over de vloer die uw dak voorziet van een uitgebreide inspectie op onder meer stormschade, lekkage en andere oneffenheden. Preventief herstel en het reinigen van het dakoppervlak zijn vaste onderdelen binnen het onderhoudscontract. Onder invloed van de Nederlandse weersomstandigheden kan schade aan het dak snel ontstaan met alle gevolgen van dien, bijvoorbeeld lekkage of schade. Periodiek onderhoud geeft geen garanties, maar zorgt er over het algemeen wel voor dat uw dak in goede conditie blijft en beter bestand is tegen externe weersomstandigheden.

Het belang van een dak onderhoudscontract

Het belang van dakonderhoud is groot. Achterstallig onderhoud kan op korte én lange termijn gevolgen hebben voor uw dakbedekking. Of u nou een pannendak, bitumen dak of rieten dak heeft; dakonderhoud voorkomt dat uw dak door de jaren heen verzwakt. Ondanks dat u fysieke schade aan het dak niet direct met het blote oog hoeft te zien, kan het dak toch al danig aangetast zijn. Voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan zijn:

  • Scheuren in dakpannen of overige dakbedekking
  • Aantasting van het fundament van het dak
  • Lekkage die binnendringt vanuit het dak
  • Onderhoudscontract op maat

    Wilt u zelf een onderhoudscontract op uw dak afsluiten? Bij de meeste dakdekkers heeft u zelf invloed op de invulling! Wilt u bijvoorbeeld om de één of twee jaar onderhoud en wat wilt u precies laten doen? Dakdekkers geven u graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Er zijn diverse periodes in het jaar waarin uw dak een goede onderhoudsbeurt kan gebruiken; maak uw dak bijvoorbeeld ‘herfstklaar’ of kies juist voor een grondige inspectie tijdens de wintermaanden. Voorkom mogelijke gebreken of lekkage aan uw dak; kies voor een onderhoudscontract.

    oktober 16, 2018
    « Terug naar pagina overzicht