Dakrenovatie Zwolle

Wilt u uw dak laten inspecteren, nieuwe dakbedekking plaatsen of uw dak renoveren? In Zwolle kunt u Dakspecialist Vriezen inschakelen voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen, of neem contact op via 085 - 106 15 41.

Functie dakrenovatie Zwolle

Hoe beter de kwaliteit van uw dak, hoe lager de energierekening en hoe hoger de waarde van uw huis. Een dak moet veel doorstaan, zeker met de Nederlandse weersomstandigheden. Door wind, vorst, zon, regen en sneeuw kan deze al snel slijten. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

We spreken van dakreparatie als het dak alleen gerepareerd wordt. Wordt er ook iets vernieuwd, dan spreken we van dakrenovatie. Zo wordt het bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt. Het is niet altijd nodig om het dak te laten renoveren, soms volstaat een reparatie. Maar mocht uw dak al wat ouder zijn en deze vaak dezelfde beschadigingen vertonen, kan het slim zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Zwolle

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Het tijdig laten renoveren van het dak helpt om deze onveilige situaties, en de hoge onkosten die ze met zich mee kunnen brengen, te voorkomen. Daarom kunt u beter niet te lang wachten als u dit soort kleine beschadigingen opmerkt. Schakel zo snel mogelijk professionele hulp in.

Als u twijfelt aan de conditie of de kwaliteit van uw dak, kunt u Dakspecialist Vriezen vragen om een professionele dakinspectie uit te laten voeren. We raden aan om dit regelmatig te laten doen. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Zwolle

De kosten van dakrenovatie hangen af van de grootte van het dak, het soort beschadigingen en het type dakbedekking. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Zit u eraan te denken om voor dakrenovatie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn het met andere dakwerkzaamheden te combineren. Zo zou u van de gelegenheid gebruik kunnen maken om dakisolatie of zonnepanelen te laten plaatsen.

Om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen, is het verstandig om verzekerd te zijn van een uitstekende luchtdichtheid van het dak. U kunt zich ook afvragen of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Mocht dit zo zijn, kunt u het beste voor vervanging van de hele dakbedekking gaan. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Dakspecialist Vriezen voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen werken we snel en veilig. We bieden professionele resultaten voor een goede prijs. Onze dakdekkers helpen u graag verder door te informeren over de mogelijkheden en passend advies te geven. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Zwolle helpen wij van Dakspecialist Vriezen u graag bij iedere dakrenovatieklus. Stel het niet onnodig uit en bel zo snel mogelijk 085 - 106 15 41, of vul het contactformulier in.